Иван Иванов призова кандидатите да помогнат за събирането на пари за повреден от наводнението скъп слухов апарат 

Окт 20, 2015 ШУМЕН Новини Избори 0 2006

Помощ за дете от Шумен

4 000 лева са нужни, за да се ремонтира повредения слухов апарат на 14-годишната Гюляр Миткова от Шумен. Без машинката красивото момиче не чува нищо, глухотата й е 100 %. 
Преди няколко години Гюляр претърпяла кохлеарна имплантация за 18 000 лева. Част от прецизния апарат е "вграден" в главата й, но има и външна електронна част, която момичето самичко поставя и сваля вечер. Точно тя се намокрила от нахлулата в къщата на семейството вода при последния порой. За ремонта специалистите искат 3 960 лв.
"Живеем в Шумен до циганския мост. Там, знаете, няколко къщи се наводниха. Нашият дом беше залят, водата беше близо метър. Още не можем да се приберем в къщи, почистваме, в този сезон нещата трудно съхнат, може да стане късо съединение. Апаратчето на Гюляр го намерихме буквално в калта в спалнята. Било е поставено на раклата, но водата я наклонила и апаратчето се хлъзнало и паднало", обясни бащата на момичето Митко Насков. Семейството се моли, който може да отдели някаква сума, да помогне.
Кандидатът за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов пръв се включи с лепта в събирането на парите за ремонта. Той призовава всички кандидати и техните щабове да помогнат на момичето да върне слуха си.